Urządzenia i Akcesoria
Ciastka bezowe "Sokoły"
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
18 sztuk
Składniki
Bezy
-
6 białek (ok. 210 g)
-
300 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżka białego octu winnego
-
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
4 łyżki orzechów włoskich, łuskanych drobno posiekanych
Masa kawowa
-
100 g cukru
-
300 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
70 g mleka
-
30 g powideł śliwkowych
-
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
2 - 3 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
13.2 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
981.7 kJ /
234.6 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 Std. 30 Min
Torcik z bezą i truskawkami
2 Std.
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 Std. 10 Min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 Std.
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 Min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 Std. 15 Min
Portugalski placek - Folar
8 Std. 40 Min
Knelki z piersi kurczaka
1 Std. 20 Min
Ciastka panellets
25 Std. 45 Min